Menü Kapat

Devrimlerin Felsefesi ve Türkiye'deki Devrimci Hareketler – Necati Oktay Alagil

1971 yılında doğan yayınevi’nden basılan bu kitabın arka kapağı şöyle :
— arka kapak —
türk toplumu uygarlığın yeniçağındaki ilerleyişine ayak uyduramayarak geri kalmıştır. bunun, sosyal organizasyonun gelişememesinden, alışılmış deyimiyle, düzen bozukluğundan ileri geldiği bir gerçektir. bu nedenledir ki, çağdaş uygarlık düzeyine çıkmak amaciyle son yüzyıllarda memleketimizde girişilen devrimci hareketlerin konusu, geleneksel düzeni değiştirmek, modern ve ileri bir düzen getirmek olmuştur.
karşımıza çıkan bir başka gerçek de, iki yüzyıla yakın bir süreden beri düzende yapılan yeniliklerin türkiye’yi normal bir ilerleme çığırına sokamamış olduğudur. bu durum ortaya zincirleme bir takım sorunlar koymaktadır : kalkınmayı engelleyen düzen bozuklukları nelerdir ve hangi kökenden gelmektedir? birbirini izleyen devrimci hareketler nasıl olupta bu kusurları görüp onaramamışlardır?…
bu kitapta, sosyal organizasyonları biçimlendiren, ilerleme veya geri kalma hallerini tayin eden faktörler araştırılmakta, bu araştırmanın verilerine dayanılarak memleketimizdeki devrimci hareketler değerlendirilmek suretiyle yukarıdaki sorunların açıklanmasına çalışılmaktadır.
— arka kapak —

Bir yanıt yazın